Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogvliet Rotterdam

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoogvliet Rotterdam maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Hoogvliet Rotterdam.
 • Dit kan leiden tot problemen als minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Hoogvliet RotterdamHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3193
Gem. Gasverbruik M3850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoogvliet Rotterdam

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en bittere thee en koffie? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Rotterdam opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hoogvliet Rotterdam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoogvliet Rotterdam?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoogvliet Rotterdam. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoogvliet Rotterdam kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hoogvliet Rotterdam

De waterhardheid van het leidingwater in Hoogvliet Rotterdam ligt op ong. 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoogvliet-rotterdam-3193

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Bayard Minima
 • AquaCombi AquaCell
 • BWT AQA Perla 10
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hoogvliet Rotterdam minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hoogvliet Rotterdam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1750 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Hoogvliet Rotterdam.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderRond de €970
Tabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €95 p/jaar
PlaatsingCirca €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hoogvliet Rotterdam?
De waterhardheid in Hoogvliet Rotterdam komt uit op ong. 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hoogvliet Rotterdam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie