Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ridderkerk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Ridderkerk heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Ridderkerk.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RidderkerkWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2985
Gem. Gasverbruik M31140 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ridderkerk

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of bittere smakende thee? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Ridderkerk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ridderkerk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ridderkerk?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ridderkerk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ridderkerk ontvangt een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ridderkerk

De waterhardheid van het leidingwater in Ridderkerk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ridderkerk-2985

Vaak gekozen modellen

 • BWT Bestsoft 11
 • Kinetico Essential 8
 • Euro Combi compact 10
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ridderkerk reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ridderkerk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €1450 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1275 en €2050 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Ridderkerk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Mechanische waterontharderVanaf €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €160 per beurt
PlaatsingC.a. €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ridderkerk?
De hardheid van het water in Ridderkerk komt uit op ong. 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ridderkerk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie