Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alblasserdam

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Alblasserdam maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Alblasserdam.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als geïrriteerde huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid AlblasserdamHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Gem. Gasverbruik M31140 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Alblasserdam

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Alblasserdam zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Alblasserdam was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Alblasserdam?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Alblasserdam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Alblasserdam heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Alblasserdam

De waterhardheid van het leidingwater in Alblasserdam ligt op ong. 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-alblasserdam-2951

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watts OneFlow
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Alblasserdam reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €975.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Alblasserdam.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €760, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1575 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Alblasserdam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektrische waterontharderBegint bij €1200
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudV.a €160 per beurt
MontageVanaf €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Alblasserdam?
De hardheid van het kraanwater in Alblasserdam is grofweg 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Alblasserdam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie