Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Capelle aan den IJssel

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Capelle aan den IJssel zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Capelle aan den IJssel.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Capelle aan den IJsselTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Gem. Gasverbruik M3790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28200 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Capelle aan den IJssel

Heb je in huis last van irritaties aan de huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en lagere stookkosten. In de gemeente Capelle aan den IJssel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Capelle aan den IJssel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Capelle aan den IJssel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Capelle aan den IJssel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Capelle aan den IJssel heeft een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Capelle aan den IJssel

De waterhardheid van het water in Capelle aan den IJssel bedraagt circa 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-capelle-aan-den-ijssel-2901

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Culligan Medallist 915
 • Kinetico Ergo 18
 • Century CWS 100V/UF
 • Judo Biosoft-C

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Capelle aan den IJssel verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Capelle aan den IJssel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontharders starten vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1625 en €1875 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Capelle aan den IJssel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektrische waterontharderRond de €980
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €105 per jaar
MontageBegint bij €210
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Capelle aan den IJssel?
De waterhardheid in Capelle aan den IJssel is circa 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Capelle aan den IJssel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie