Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Krimpen aan den IJssel

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Krimpen aan den IJssel maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je praktische informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Krimpen aan den IJssel.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Krimpen aan den IJsselHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2923
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Krimpen aan den IJssel

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Krimpen aan den IJssel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Krimpen aan den IJssel heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Krimpen aan den IJssel?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Krimpen aan den IJssel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Krimpen aan den IJssel kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Krimpen aan den IJssel

De waterhardheid van het leidingwater in Krimpen aan den IJssel bedraagt circa 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Interessante installaties

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Apic Zetes junior
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Krimpen aan den IJssel reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Krimpen aan den IJssel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €2100 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Krimpen aan den IJssel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Zout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €100 per beurt
InstallatieRond de €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Krimpen aan den IJssel?
De hardheid van het water in Krimpen aan den IJssel ligt rond de 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Krimpen aan den IJssel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie