Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heurne

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Heurne heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Heurne.
 • Dit is de oorsprong van onder andere aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HeurneWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Heurne

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Vlamingen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Oudenaarde kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Heurne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heurne?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Heurne. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heurne zit met een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heurne

De waterhardheid van het drinkwater in Heurne bedraagt ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heurne-9700

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Heurne voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heurne.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot een slordige €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €670, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1250 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Heurne.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderRond de €910
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €95 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €175
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Heurne?
De hardheid van het kraanwater in Heurne schatten we op 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heurne.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie