Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eine

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Eine maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Eine.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als veel schoonmaken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EineHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Eine

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Oudenaarde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Eine hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Eine?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Eine. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Eine heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eine

De waterhardheid van het leidingwater in Eine bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eine-9700

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eine verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €790.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eine.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2125 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2125 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Eine.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1020
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €125 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Eine?
De hardheid van het kraanwater in Eine is doorgaans 22,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eine.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie