Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zulzeke

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zulzeke heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Zulzeke.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZulzekeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zulzeke

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Vlamingen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Kluisbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zulzeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Zulzeke?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zulzeke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zulzeke heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zulzeke

De waterhardheid van het water in Zulzeke is 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zulzeke-9690

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zulzeke verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zulzeke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €170 voor magnetische ontharders tot meer dan €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1900 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Zulzeke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel modellen, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Elektrische waterontharderRond de €1000
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 per beurt
InstallatieC.a. €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Zulzeke?
De waterhardheid in Zulzeke is plus minus 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zulzeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie