Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bevere

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bevere maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Bevere.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als eczeem klachten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BevereHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Bevere

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oudenaarde opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bevere gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bevere?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bevere. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bevere kent een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Bevere

De waterhardheid van het leidingwater in Bevere bedraagt ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-bevere-9700

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bevere verklein je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bevere.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1950 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Bevere.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen snel merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderC.a. €680
Elektrische waterontharderRond de €1030
Tabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €115 per jaar
PlaatsingVanaf €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Bevere?
De waterhardheid in Bevere schatten we op 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bevere.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie