Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kwaremont

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kwaremont leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina lees je handige info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Kwaremont.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KwaremontHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kwaremont

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Kluisbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kwaremont hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kwaremont?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kwaremont. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kwaremont kent een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kwaremont

De waterhardheid van het leidingwater in Kwaremont is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kwaremont-9690

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • North Star 40ED

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kwaremont verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kwaremont.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €660, excl. installatie. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1400 en €2200 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kwaremont.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderRond de €700
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Zouttabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per jaar
MontagekostenV.a €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Kwaremont?
De hardheid van het water in Kwaremont is ongeveer 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kwaremont.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie