Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berchem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Berchem leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Berchem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BerchemWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Berchem

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of aanslag op servies? Meer en meer Belgen bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Kluisbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Berchem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Berchem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Berchem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Berchem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berchem

De waterhardheid van het water in Berchem bedraagt circa 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-berchem-9690

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Berchem minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Berchem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Berchem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1020
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Berchem?
De hardheid van het leidingwater in Berchem bedraagt 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Berchem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie