Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Berlaar

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, vies water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Berlaar zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Berlaar.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €205 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid BerlaarFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteBerlaar
Postcode2590
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Berlaar

Heb je in huis last van een erg droge huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Belgen installeren een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Berlaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Berlaar hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Berlaar?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Berlaar. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Berlaar heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Berlaar

De waterhardheid van het leidingwater in Berlaar bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-berlaar-2590

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • General electric GXOF18KE
 • Puricom Stratos HE15
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Bayard Tenera 18

Technische uitleg werking waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Berlaar reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Berlaar.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €810, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1550 en €1700 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterverzachter in Berlaar.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Mechanische waterontharderRond de €880
Waterontharder (elektrisch)Circa €990
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Berlaar?
De hardheid van het water in Berlaar is plus minus 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Berlaar.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie