Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Putte

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,47 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Putte maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 10,47 dH in Putte.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €215 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid PutteWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeentePutte
Postcode2580
Gem. Gasverbruik M33.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid10,47 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Putte

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een toenemende groep Belgen kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Putte werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Putte was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Putte?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Putte. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Putte kent een waterhardheid van 10,47. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Putte

De waterhardheid van het drinkwater in Putte is ongeveer 10,47 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,47 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 29,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-putte-2580

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • General electric GNOH45KE
 • North Star 40UD
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Putte reduceer je de dH waarde van 10,47 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Putte.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Putte.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel experts, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektronische waterontharderRond de €1200
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €80 per 12 maanden
MontageRond de €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Putte?
De waterhardheid in Putte is grofweg 10,47 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Putte.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie