Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Gestel

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Gestel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Gestel.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid GestelWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteBerlaar
Postcode2590
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Gestel

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep Vlamingen nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Berlaar opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Gestel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Gestel?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Gestel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Gestel heeft een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gestel

De waterhardheid van het water in Gestel is om en nabij de 12,32 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-gestel-2590

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Gestel voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gestel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders tot een slordige €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1450 en €2000 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Gestel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderV.a €880
Elektronische waterontharderBegint bij €990
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €110 per jaar
PlaatsingVanaf €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Gestel?
De hardheid van het kraanwater in Gestel ligt op 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gestel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie