Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buggenum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Buggenum maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs tref je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Buggenum.
 • Dit is de oorsprong van problemen als droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BuggenumHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Buggenum

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de gemeente Leudal werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Buggenum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Buggenum?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Buggenum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Buggenum heeft een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere lager energieverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Buggenum

De waterhardheid van het drinkwater in Buggenum bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-buggenum-6082

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Hydrotense StandAlone 8L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buggenum minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Buggenum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €1975 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Buggenum.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos experts, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €940
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 (jaarbasis)
MontageRond de €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Buggenum?
De waterhardheid in Buggenum is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Buggenum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie