Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haelen

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Haelen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Haelen.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €350 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid HaelenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Haelen

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en strepen op de ramen? Flink wat huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Leudal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Haelen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Haelen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Haelen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haelen zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Haelen

De waterhardheid van het water in Haelen bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-haelen-6081

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Mini KB
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Culligan Medallist 910
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Boshuis Combilux plus 100

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haelen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Haelen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen starten vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2025 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Haelen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Elektrische waterontharderBegint bij €1030
Reinigingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Haelen?
De waterhardheid in Haelen is plus minus 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haelen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie