Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hillegom

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Hillegom zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Hillegom.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HillegomTechnische detailsBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Gem. Gasverbruik M31240 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hillegom

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Hillegom zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hillegom hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hillegom?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hillegom. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hillegom heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hillegom

De waterhardheid van het drinkwater in Hillegom bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hillegom-2180

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis Combilux plus 200
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Culligan Medallist 915
 • Bayard Ecosoft 10
 • Boshuis Twin

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hillegom reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hillegom.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €820, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1975 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Hillegom.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektronische waterontharderCirca €1140
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €100 op jaarbasis
PlaatsingRond de €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hillegom?
De waterhardheid in Hillegom is doorgaans 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hillegom.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie