Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eernegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Eernegem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier lees je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Eernegem.
 • Dit is de oorsprong van problemen als huidirritaties en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EernegemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode8480
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Eernegem

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en/of te veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Ichtegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Eernegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eernegem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Eernegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Eernegem ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eernegem

De waterhardheid van het leidingwater in Eernegem is 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eernegem-8480

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eernegem minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eernegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €125 voor magnetische ontharders tot meer dan €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €840 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Eernegem.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk snel merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderC.a. €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1130
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 per beurt
InstallatieC.a. €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Eernegem?
De hardheid van het water in Eernegem schatten we op 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eernegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie