Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarzuilens

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Haarzuilens zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je handige info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.30 dH in Haarzuilens.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HaarzuilensHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Gem. Gasverbruik M3790 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24000 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Haarzuilens

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Utrecht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Haarzuilens hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haarzuilens?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Haarzuilens. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Haarzuilens heeft een geschatte waterhardheid van 6.30. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Haarzuilens

De waterhardheid van het leidingwater in Haarzuilens is ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-haarzuilens-3455

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Hydrotense Seduction 8
 • Delta Duplex unit
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haarzuilens verklein je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haarzuilens.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot zo’n €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1150 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Haarzuilens.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €145 per jaar
PlaatsingBegint bij €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Haarzuilens?
De hardheid van het kraanwater in Haarzuilens ligt rond de 6.30 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haarzuilens.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie