Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pingjum

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.30 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Pingjum heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Pingjum.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid PingjumHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Pingjum

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of strepen op je ruiten? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Pingjum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Pingjum?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Pingjum. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Pingjum ontvangt een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Pingjum

De waterhardheid van het drinkwater in Pingjum is om en nabij de 6.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-pingjum-8749

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 40UD
 • Euro Combi compact 10
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Pingjum reduceer je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Pingjum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1500 en €2175 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Pingjum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektrische waterontharderCirca €1120
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €155 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €275
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Pingjum?
De hardheid van het kraanwater in Pingjum is gemiddeld 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pingjum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie