Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Uitwellingerga

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Uitwellingerga leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.30 dH in Uitwellingerga.
 • Dit is de oorsprong van onder andere onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €240 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid UitwellingergaWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Uitwellingerga

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Uitwellingerga was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Uitwellingerga?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Uitwellingerga. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Uitwellingerga kent een waterhardheid van 6.30. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Uitwellingerga

De waterhardheid van het drinkwater in Uitwellingerga is ongeveer 6.30 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-uitwellingerga-8624

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Tibera
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Uitwellingerga minimaliseer je de dH waarde van 6.30 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Uitwellingerga.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1225 en €2050 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Uitwellingerga.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €830
Elektronische waterontharderCirca €1210
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €95 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Uitwellingerga?
De waterhardheid in Uitwellingerga is doorgaans 6.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Uitwellingerga.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie