Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lisse

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Lisse zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Lisse.
 • Dit kan leiden tot problemen als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LisseWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Gem. Gasverbruik M31220 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lisse

Zit jij thuis ook met een droge huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Lisse kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lisse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Lisse?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lisse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lisse kent een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lisse

De waterhardheid van het water in Lisse bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-lisse-2161

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Apic Nessos
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • North Star 9ED
 • General electric GXOF18KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lisse verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lisse.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €700, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €2075 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Lisse.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen snel vakmannen, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderRond de €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €1070
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €120 per jaar
InstallatieVanaf €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lisse?
De hardheid van het kraanwater in Lisse is plus minus 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lisse.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie