Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

9 fouten bij het kopen van een waterontharder

Ga je een waterontharder kopen? Let dan goed op. Veel verkopers komen met allerlei verkoopargumenten die in de praktijk vaak half of helemaal niet waar blijken te zijn. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten waar je goed op moet letten bij het kopen van een goedkope waterverzachter.

  1. Brutale verkoop: u krijgt bezoek van een gladde verkoper die ten koste van alles een waterverzachter wil verkopen
  2. Groepsofferte: onzin! De uitleg correspondeert niet met de werkelijkheid. U zult nooit honderden € per jaar besparen. Bovendien, wat gebeurt er met uw gegevens als u zich inschrijft?
  3. Beurs: het is logisch en zeker dat u tijdens een beurs niet goedkoper heeft ingekocht. Het standengeld, standenopbouw, catering, verkopers, en het onthaal moet betaald worden en u bent de financierder hiervan. Laat u zich niet onder druk zetten door een evenement.
  4. Contracten: koopt u een waterverzachter, dan is het verstandig dat u zich niet onder druk laat zetten om een onderhoudscontract te tekenen. Een handelaar verdient het meest bij het afsluiten van onderhoudscontacten.
  5. Garantie: laat u zich altijd informeren naar de voorwaarden. Er wordt vaak een gratis garantie en/of onderhoud aangeboden. Op zich klinkt dit erg interessant, maar dit is meestal een lokkertje. U ontdekt uw fout als u bij een onderhoud veel € voor zout of verplaatsingskosten moet betalen. U kunt niet meer terug, want u heeft al getekend.
  6. Prijs: informeer u goed alvorens u een koopovereenkomst tekent. Het kan altijd goedkoper. Bereken wat kost een toestel over 10 jaar? Voornamelijk bij onbekende merken. Hoge en nadrukkelijke kortingen hebben vraagtekens.
  7. Zuinigheid: u wilt geen toestel dat veel water, stroom en zout verbruikt! Informeer goed naar deze drie aspecten. Laat een berekening ter plaatse doen. Vraag garantie op de gemaakte berekening. Vergeet niet, een gladde verkoper kan u alles beloven.
  8. Sturingssysteem: is het van deze tijd? Een sturing met een verouderde technologie kan veel storingen bevatten en bovendien is deze buitengewoon duur in onderhoud.
  9. Ecologisch: is het toestel voorzien van een eco-label conform de Europese normen? Of is het een import uit een land waar namaak producten worden geproduceerd? U komt hier achter als u om een certificaat vraagt.

Neem direct contact op met een installateur bij jou in de buurt. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan bij een leverancier in Groningen, Nijmegen of Haarlem. Een systeem is binnen enkele dagen gemonteerd.

Plaats een reactie