Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mijnsheerenland

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Mijnsheerenland heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 5.00 dH in Mijnsheerenland.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MijnsheerenlandTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3271
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Mijnsheerenland

Heb je last van droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel mensen bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Hoeksche Waard vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Mijnsheerenland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Mijnsheerenland?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mijnsheerenland. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mijnsheerenland heeft een gemeten waterhardheid van 5.00. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Mijnsheerenland

De waterhardheid van het water in Mijnsheerenland is ongeveer 5.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mijnsheerenland-3271

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Delta Isera
 • North Star 25ED
 • Kinetico Premier Maxi
 • North Star 22UD

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Mijnsheerenland reduceer je de dH waarde van 5.00 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mijnsheerenland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €840 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €2125 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Mijnsheerenland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderVanaf €790
Elektrische waterontharderVanaf €950
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Mijnsheerenland?
De hardheid van het leidingwater in Mijnsheerenland is grofweg 5.00 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mijnsheerenland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie