Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Numansdorp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Numansdorp heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH in Numansdorp.
 • Dit kan zorgen voor problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NumansdorpHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3281
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Numansdorp

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening of bittere smakende thee? Een groeiend aantal huishoudens installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Numansdorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Numansdorp?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Numansdorp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Numansdorp heeft een waterhardheid van 5.00. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Numansdorp

De waterhardheid van het water in Numansdorp is ongeveer 5.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-numansdorp-3281

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • BWT Rondomat 100M
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Hydrotense Seduction 16
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Numansdorp verlaag je de dH waarde van 5.00 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Numansdorp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €700 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1400 en €2175 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Numansdorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct modellen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Mechanische waterontharderRond de €840
Elektronische waterontharderC.a. €1130
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €80 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Numansdorp?
De hardheid van het water in Numansdorp is doorgaans 5.00 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Numansdorp.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie